Cranio Sacraal

Wat is Cranio Sacraal?

Het cranio systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daar omheen en het hersenvocht. Dit wordt beschermd door onze schedel – cranium – en de wervelkolom tot aan het heiligbeen – sacrum. Hierbinnen bevindt zich het zenuwstelsel. Diep in de hersenen zit een pompsysteem dat een ritme in het carnio sacrale vocht veroorzaakt. Dit ritme kunnen we beschouwen als de ademhaling van ons zenuwstelsel. Omdat het zenuwstelsel de werking van alles wat er in ons lichaam gebeurt regelt, vormt het cranio sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, het derde primaire levensfunctie in ons lichaam. 

In de loop van ons leven slaat ons lichaam allerlei trauma’s (groot en klein) op, zowel lichamelijk als emotioneel. Een zogenaamde energie-cyste kan zo'n trauma in zich opslaan, wat op den duur klachten kan veroorzaken. Tijdens een cranio sacraal sessie onderzoek ik zo’n cyste. Met behulp van verschillende technieken kan ik spanning of ontspanning aanbrengen. 

Tijdens een behandeling wordt er indirect op het hele lichaam gewerkt, omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is via het bindweefsel. Ook de organen, spieren, pezen, gewrichten en botten bewegen mee. Via zachte aanrakingen en uitnodiging maak ik contact met het cranio sacrale ritme. Hierdoor wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten. Door deze ontspanning krijgt het cranio-sacrale vocht meer ruimte om te kunnen stromen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en in het lichaam ontstaat meer ruimte voor bewegingsvrijheid.

reserveer nu terug
Categorie: