Inspirerende voorbeelden - Chinees medisch centrum Serenita

Ga naar de inhoud
Inspirerende voorbeelden (die we hard nodig hebben)


Op 1 januari 2021 had 59% (10,3 miljoen mensen)van de Nederlandse bevolking 1 chronische aandoening, 32% (5,7 miljoen mensen) hebben meerdere chronische aandoeningen. Een ‘chronische aandoening’ is hier gedefinieerd als een aandoening waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. Dit betekend dat deze mensen nooit meer gezond zullen worden en meestal de rest van hun leven medicatie moeten slikken!
   
Dit is het slechtste cijfer van Europa!
   
Dit cijfer zou tussen de 5- en 10% van de totale bevolking moeten zijn, dit wordt helaas niet gehaald door diverse factoren (o.a. slechte voeding, weinig beweging, veel vervuiling, teveel stress)
 

Gezien deze cijfers zou je verwachten dat gezondheid de komende verkiezingen een hoofdthema zou zijn, maar helaas, we doen alsof ziek zijn normaal is, hierdoor is de zorg overbelast.
 

Ik heb al eerder gesproken over de zogenaamde Blue Zones, maar geef ook een aantal voorbeelden van mensen die net als wij in een geïndustrialiseerde samenleving wonen en die deze rampzalige cijfers logenstraffen, de meeste mensen hoeven niet chronisch ziek te worden!
 
Voor het overgrote deel van de mensheid is gezondheid hun geboorterecht! Alleen er moet wel wat voor gedaan worden.

Gezondheid begint bij goede voeding, vergeet de westerse diëtiek, die werkt niet, jaar na jaar volgt het ene dieet het ander op, soms gebaseerd op koolhydraten, soms op vet, soms op eiwitten. Ze hebben allemaal één ding gemeen, ze werken maar voor een klein deel van de bevolking en in een bepaalde levensfase.
 
Iemand van 20 jaar oud heeft andere behoeften dan iemand van 40 jaar of 60 jaar. Niet volgens de westerse diëtiek, 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag is de norm. Dit onderwerp zal ik verder een andere keer bespreken.

 
Dan volgen nu de positieve voorbeelden, als eerste Wim Hof, hij heeft na zijn 50ste o.a. een marathon op de Noordpool en door de Sahara gelopen, zonder hulpmiddelen in een korte broek. Volgens de westerse wetenschap kan dit niet, maar hij deed het wel.
 
Dan de volgende persoon, de inmiddels 103-jarige Turkse yogi Kazim Gurbuz, bij de onderstaande links vindt je foto’s van hem op 95 jarige leeftijd!
Artikel: Metro.co.uk

 
Als laatste deel ik een foto van Sifu James McNeil van maart 2022 (zie zijn nieuwsbrief van dat voorjaar), hij is daar 80 jaar oud.


 
 

Opvallend kenmerk van deze bijzonder individuen is dat zij allen een dramatisch moment in hun leven hebben gekend.
 
Wim Hof is tot uitzonderlijke prestaties gekomen na het overlijden van zijn vrouw. Kazim Gurbuz heeft zijn leven veranderd nadat hij een zeer ernstig ongeluk heeft gehad en Sifu McNeil is begonnen met kungfu nadat zijn zoon om het leven is gebracht.

 
Wacht niet totdat je zelf misschien zoiets overkomt en dan werk gaat maken van je gezondheid. Ik ken 3 methoden, de kou (Wim Hof), de warmte (echte Hatha yoga, Kazim Gurbuz) en het trainen van de jing (Sifu McNeil). Kies één van de methoden of een andere als je die kent, die dezelfde resultaten geeft (graag een methode die zich langer dan 100 jaar heeft bewezen) en wordt de mens die je kunt zijn, levenslustig en vitaal.

Sifu McNeil toont aan dat dit niet te danken is aan een gezegende genenpool. Hij is de helft van een één-eiige tweeling, ik heb een foto gezien waarop hij samen met zijn tweelingbroer staat, beiden begin 70. Het was alsof ik keek naar vader (broer) en zoon (sifu). DNA is meestal niet bepalend voor het verloop van iemands leven en gezondheid, levenswijze is dat bijna altijd wel!

Terug naar de inhoud