Hoe oud ben jij echt? - Chinees medisch centrum Serenita

Ga naar de inhoud
Hoe oud ben jij echt?

 
Kalenderleeftijd is de leeftijd die wordt bepaald door de datum waarop iemand is geboren en is gebaseerd op het aantal jaren dat is verstreken sinds de geboorte. Biologische leeftijd daarentegen is een maatstaf voor de gezondheid van een persoon en kan variëren afhankelijk van de levensstijl, genetische factoren en andere omgevingsfactoren.
 
Biologische leeftijd kan worden bepaald door verschillende tests uit te voeren, zoals bloedonderzoek, hartslagvariabiliteit, oogonderzoek en de gemakkelijkste manier is via een vragenlijst. Deze tests kunnen de fysieke en mentale gezondheid van een persoon beoordelen en een schatting geven van hoe snel het lichaam veroudert in vergelijking met de kalenderleeftijd.
 
Er zijn verschillende manieren waarop men de biologische leeftijd kan verlagen. Een gezonde levensstijl, waaronder regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en stressmanagement, kan helpen om de biologische leeftijd te verlagen. Andere factoren die de biologische leeftijd kunnen beïnvloeden, zijn onder meer het vermijden van roken, het verminderen van alcoholgebruik en het vermijden van blootstelling aan gifstoffen en vervuiling.
 

Er zijn ook bepaalde supplementen en medicijnen die beweren de biologische leeftijd te kunnen verlagen, maar deze moeten met voorzichtigheid worden gebruikt en alleen onder begeleiding van een medisch professional. Het is belangrijk op te merken dat het niet mogelijk is om de biologische leeftijd volledig te stoppen of omkeren, maar het kan wel worden vertraagd en beïnvloed door de levensstijlkeuzes van een persoon. Het voorgaande is de Westerse kijk op biologische leeftijd.
 

Hoewel over het algemeen wordt gesteld dat de kwantumfysica suggereert dat alles energie is, is dit al in de 19e eeuw door James Clerk Maxwell gesteld in zijn theorie over elektromagnetische straling. Hij formuleerde dat licht en elektromagnetische straling worden voortgebracht door elektrische en magnetische velden, en dat deze velden een vorm van energie zijn.
 
Helaas hebben wij deze principes tot nu toe niet gebruikt in onze gezondheidskunde en voedingsleer, in tegenstelling tot de Ayurvedische en Chinese wetenschap.
 
Volgens deze behoorlijk accurate Westerse test (https://echtbio.nl/blog/test-biologische-leeftijd/) kan je biologische leeftijd maximaal 16 jaar jonger zijn de je kalenderleeftijd, maar ik ken diverse mensen die volledig getest zijn in een laboratorium met veel meer jongere jaren.
 
Ik noem Wim Hof, toen hij rond de 60 was werd zijn biologische leeftijd vastgesteld op die van een teenager, Sadhguru toen hij 63 was werd zijn biologische leeftijd vastgesteld op die van een 25 jarige en als laatste Sifu James McNeill, toen hij 73 was werd zijn biologische leeftijd ook vastgesteld op 25 jaar, hij is nu 80 lentes jong en traint nog iedere dag 4 uur kungfu! Op youtube (https://www.youtube.com/watch?v=dxgu_DJpdQU) staat een gesprek tussen Wim Hof en Sadhguru waar dit na de 9e minuut wordt besproken, maar luister vooral het hele gesprek, het is zeer inspirerend.
 

Het mooie is dat alle 3 een andere methode gebruiken met dezelfde uitkomst, Wim Hof – koude, Sadhguru – Yoga en Sifu McNeill de ontwikkeling en beheersing van seksuele energie, in het Chinees Voorhemelse Jing of in het Sanskriet Ojas genoemd.
 
Na jarenlange training en voorbereiding start ik eind van het jaar of begin volgend jaar een online jaarcursus die gevolgd kan worden van de methode van Sifu McNeill, die daarna wordt gevolgd door een 4 of 5 jarige cursus Agama/Tantra Yoga.
 
Dus binnenkort kan iedereen in Nederland kiezen uit één van de drie methoden om gezond, vitaal en gelukkig te worden/zijn/blijven!
Terug naar de inhoud